FRANČIŠKOV ŠTUDENTSKI DOM

... ker vem, kaj hočem!

PRIDRUŽI SE NAM

Kaj te čaka tukaj?

Študij

Mirno okolje, kjer se boš lahko učil kot ti najbolj ustreza. Uporabljaš lahko tudi študijsko sobo če se v svoji sobi težje skoncentriraš.

Druženje

Za sprostitev ob študiju je na voljo kar nekaj druženj in zabav. Nekatere so skrbno načrtovane, nekatere pa le spontane.

Duhovnost

Včasih je hitri življenjski ritem preveč za vsakega posameznika, zato se lahko vedno zatečeš v domsko kapelo ali k študentski maši.

O nas

Frančiškov študentski dom (FŠD) deluje v okviru župnije svetega Frančiška Asiškega v Šiški.

Ni le študentski »Plečnikov« blok, ampak je središče za srečevanje, za versko življenje in družbeno izobraževanje in oblikovanje človekoljubnosti.

P. Pavle Jakop je ob otvoritvi tako nagovoril mlade:
»Želim, da tej ustanovi vdihnete dušo in srce vi sami. Doslej smo lahko obnovili gole zidove, vi pa boste sedaj gradili DOM, tako da boste ustvarjali prijateljsko ozračje, ki vam bo omogočilo ne le študijske uspehe ampak bo pripomoglo k vašemu dozorevanju.«

Pater Ambrož Mušič,
direktor Frančiškovega študentskega doma.

Novice

Več
0
Postelj
0
Sob
0
Skuhanih kav
100
Nezadovoljnih študentov

Mnenja naših študentov

Tukaj je vedno nekdo, ki ti prisluhne, te nasmeji, ti pomaga ali pa ti le zaželi lep dan, ko se zgodaj zjutraj podajaš na pot proti faksu. Delujemo kot skupnost in s tem pridobivamo tudi izkušnje, ki nam bodo definitivno koristile v prihodnosti. Vse to pa popestrimo z duhovno noto in možnostjo za duhovno rast.

F.K.

Priporočam bivanje v FŠD-ju, zaradi učenja odgovornosti obilice družabnega življenja. Venomer me razveselijo  povabila na čaj, na telovadbo in k sveti maši. Odkar sem v FŠD-ju, me več ne skrbi kako bi preživljal ponedeljkove večere, saj vem, da so namenjeni rednim srečanjem vseh FŠD-jevcev. 

J. V.

Sprva sem bila skeptična glede življenja v študentskem domu, a je FŠD nekaj popolnoma drugega. Ponuja mi možnost za duhovno rast, spoznavanje super ljudi, kvalitetno preživljanje prostega časa in zelo dobre bivanjske pogoje za svojo ugodno ceno. Všeč mi je tudi lokacija, saj je dovolj blizu centra, fakultet in Tivoliju, ker sem rada v naravi.

U. Š.

Menim, da je naš študentski dom eden najboljših – imamo mir za učenje in zelo dobro družbo, vsi so prijazni in ti radi priskočijo na pomoč. Zelo rada imam ponedeljkove skupine, ker vedno počnemo nekaj novega in zabavnega. V zelo lepem spominu mi ostajajo tudi vse ostale dejavnosti, kot so gala večer, spoznavni vikend in martinovanje. Odločitev za ta študentski dom je bila definitivno ena izmed najboljših

I. C.

Galerija

… ker slika pove več kot tisoč besed!

Svetniki

Skrbijo, da vse v domu poteka nemoteno.

Kronika

Oglej si kaj se dogaja pri nas.

Več