Naše študente smo prosili naj nam povejo nekaj malega o svoji izkušnji z bivanjem v FŠD-ju. Tole so nam povedali:

Ko sem prišel v FŠD sem vedel, da bodo ti ljudje tukaj kmalu postali moji prijatelji. Ampak zdaj jih lahko imenujem že kar moja druga družina. Tukaj je vedno nekdo, ki ti prisluhne, te nasmeji, ti pomaga ali pa ti le zaželi lep dan, ko se zgodaj zjutraj podajaš na pot proti faksu. Delujemo kot skupnost in s tem pridobivamo tudi izkušnje, ki nam bodo definitivno koristile v prihodnosti. Vse to pa popestrimo z duhovno noto, možnostjo za duhovno rast in se zahvaljujemo Gospodu za ta prečudoviti dom in vse okoli nas. -F. K.

Priporočam bivanje v FŠD-ju, zaradi učenja odgovornosti (npr. pri čiščenju), obilice družabnega življenja, torkovih skupnih molitev. Venomer me razveselijo (in včasih presenetijo) povabila na čaj, na telovadbo in k sveti maši. Odkar sem v FŠD-ju, me več ne skrbi kako bi preživljal ponedeljkove večere, saj vem, da so namenjeni rednim srečanjem vseh FŠD-jevcev. 🙂 – J. V.

Naš dom je prostor, kjer lahko v miru preživljaš svoj čas študija. V navidez starem domu je prijetna družba, s katero se dobro razumem. Po sobah je za učenje dovolj tišine in miru, če pa tega slučajno ni dovolj pa se lahko v študijski sobi sigurno sprostiš. Vseeno je na vsake toliko časa v zato namenjeni sobi zabava za cel dom, kjer se lahko poveselimo. Pogosteje pa se zberemo tudi v kakšni sobi (zastava party). Vesel sem in ni mi žal, da sem imel priložnost priti v tak dom. – Ž. P.

Sprva sem bila skeptična glede življenja v študentskem domu, a je FŠD nekaj popolnoma drugega. Ponuja mi možnost za duhovno rast, spoznavanje super ljudi, kvalitetno preživljanje prostega časa in zelo dobre bivanjske pogoje za svojo ugodno ceno. Všeč mi je tudi lokacija, saj je dovolj blizu centra, fakultet in Tivoliju, ker sem rada v naravi. – U. Š.

Menim, da je naš študentski dom eden najboljših – imamo mir za učenje in zelo dobro družbo, vsi so prijazni in ti radi priskočijo na pomoč. Zelo rada imam ponedeljkove skupine, ker vedno počnemo nekaj novega in zabavnega. V zelo lepem spominu mi ostajajo tudi vse ostale dejavnosti, kot so gala večer, spoznavni vikend in martinovanje. Odločitev za ta študentski dom je bila definitivno ena izmed najboljših. – I. C.